Det klassiska shopping-stråket

Pc by: Begnt Kellin/GP
  • Börja vid Clarion som kommer ge julkänsla till 100%. Hela hotellet är inslaget som ett stort paket, pelarna  har lampor runt sig och längs entren står det mini-julgranar. Utanför, på Drottningtorget, finns "årets julgran" som tävlar mot den som står på Gustav Adolfstorg. 
  • Strunta i Nordstan. Det kommer ge 0% julkänsla. För mycket folk, snabbmatslukt och en del taskiga affärer. Om man nu vill gå in i Nordstan kan jag ipsa om att gå till Åhléns, allting på samma ställe och något i de flesta prisklassar. 
  • Smit sedan snabbt igenom Arkaden för att komma ut på Avenyn. Gå till NK och njut riktigt ordentligt av deras fina julskyltning. För att få mer julkänsla skulle jag nog även gå in på NK och bara glida runt. De brukar ha olika erbjudanden under december månad, något att kolla på. Under ett sådant här erbjudande fick jag gratis manikyr av det senaste Chanel lacket, NK är ganska bra ändå. 
  • Gå sedan uppför Avenyn för att käka lite och se stans kära julgransljus som är från Operan till Götaplatsen. Kanske inte så jättebra shoppingstråk men det finns några inredningaffärer, skoaffärer och HM Trend.
  • Åk sedan ned igen till Kungsgatan där årets juldekor hänger. Kanske inte den bästa gatan för den som vill hitta något annorlunda, men det finns smågator runt omkring som kan erbjuda det. 
  • Gå sedan till Ahlströmer Café för att få stans bästa bakverk. Lovar, det som är där är svårsslaget. Dizzar Starbucks och allt annat totalt när det kommer till det här stället. 
  • Avsluta sedan vid Gustav Adolfs torg för att se den 23 meter höga julgranen, ganska upplyftande syn. För den med många påsar är det inte särskilt långt till Brunnsparken där de flesta vagnar åker förbi. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback